Skip links

Често задавани въпроси
2
2Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Много от нашите клиенти се интересуват как да получат по възможно най-достъпния начин  финансова свобода при правилен избор чрез структуриране на по-малък кредит.

Рефинансирането и обединяването на задължения, бързите кредити, ипотечните кредити, потребителските кредити, кредитите срещу залог са продукти, които изискват отделен анализ съобразно твоята специфична и уникална финансова история и ситуация.
Разликата във всеки един от начините на обединяване на задължения, бързите кредити и/или ипотечните и потребителските кредити ще бъде внимателно изследвана, изучавана и адаптирана от нашите специалисти към твоите конкретни икономически дадености и бъдещи нужди. Поднасянето в достъпен и улеснен вид на желаната от теб информация относно формите на кредитиране и успешното боравене с финансови инструменти е преимуществото, което ще откриеш при контакта си с нас.

Всеки от нас би могъл да изпадне в ситуация, в която се нуждае от допълнителни финанси. В такъв момент тегленето на кредит представлява перфектното решение. И все пак, за да се подсигуриш срещу измами и ненужни разходи, е важно да бъдеш наясно с няколко ключови аспекта на този вид помощ.
Искането за предварително плащане на такси и комисионни е сигнал за нередност. Липсата на адекватна, точна, ясна и конкретна информация за финансовия консултант като адрес и начин за контакт, съчетано с нулеви или почти никакви изисквания към кредитополучателя или липсата на необходимост от анализ на икономическите ти показатели, следва да те алармират за опасност от въвеждане в заблуждение и/или потенциална измама.
Бъди с повишено внимание при реклама за кредити „само срещу лична карта“, „експресно одобрение до един час“ и т.н. Когато подписването на договора за финансова консултация не става „лице в лице“, е възможно да станеш жертва на измама с твоите лични данни.
В бързината да свършим една или друга работа дори не се замисляме за опасността някой да се възползва от нашата разсеяност в даден момент. При съмнение, че от твое име е изтеглен кредит, се свържи с органите на реда и ги уведоми, за да избегнеш бъдещи по-сериозни последици.
Когато се нуждаеш спешно от пари често решаваш да прибегнеш до теглене на заем. Това е моментът, когато трябва да бъдеш особено внимателен, поради което е необходимо да се информираш детайлно за следното:
Какъв тип кредит е? Съществуват различни видове кредити, от които бързи, потребителски или ипотечни. Всеки от тях има свои специфични условия, като небанковите институции често предлагат по-гъвкави такива в сравнение с банковите.
Какви са лихвите и таксите? Увери се, че си наясно с общата сума, която трябва да върнеш в края, както и с всички свързани разходи преди да подпишеш каквито и да е документи.
Задължения? Проучи какви са задълженията ти като заемател, но също и какви са последствията за теб ако не ги изпълниш.
Срок за изплащане на дълга? Прецени дали срокът за изплащане е подходящ спрямо финансовите ти възможности.

Кредитните компании, използвайки различни методи, се стараят да не позволяват да се случват измами, тъй като те също са заинтересована страна по кредита. Изискването за лична карта от официалните банкови и/или небанкови организации осигурява сигурност, че клиентът е този, за когото се представя. Винаги се доверявай само и единствено на проверени финансови институции, гарантиращи конфиденциалност на информацията, която им предоставяш.

Фирмите за бързи кредити имат практиката да извършват допълнителна идентификация на лицето, на което отпускат заема чрез телефонни разговори, изискване за представяне на лична карта и сверяване на данните от нея, което да гарантира самоличността на лицето.

Той е свързан с това, че всеки един отделен кредит, при една или повече промени в условията, може да се окаже, че параметрите се променят и оттам да срещнеш затруднения в обслужването на своя кредит. Това не означава, че автоматично ще минеш в забава или няма да можеш да връщаш кредитите, но почти винаги в такава ситуация се случват няколко неща.
Едното е, че хората, които имат кредит за единствено жилище, ще ограничат потреблението на други стоки и услуги.
Второ – когато хората са купили с инвестиционна цел, в един момент могат да направят нова калкулация и да установят, че това не им е много изгодно. Съществен въпрос е какво се случва с лихвите по депозитите в България, в сравнение с останалите държави от Европейския съюз? България не е в Еврозоната и разликата е, че ЕЦБ за по-малко от две години повиши лихвените нива с над 4%. Част от това повишение засяга и лихвата, която търговските банки получават от своите резерви, държани в Централната банка. Потенциалното влизане на България в Еврозоната не би следвало да повлияе драстично на цените на имотите у нас.

Бъди предпазлив и внимателен към физически профили в социалните мрежи, които се представят за нови институции в България.

Повиши бдителността си при удвояването на дължимата вноска заради ден забавяне или  неустойка, защото до три дни не си намерил поръчител.

Изисквай повече предварителна информация по отпускането на кредита, който искаш, както и  стандартния европейски формуляр, където се описва информацията за кредита, който ще ползваш. Бъди активен в защитата на правата си като се обърнеш към КЗП в случай на необходимост. Запознай с финансовите небанкови институция и дейността им. Не приемай да теглиш кредит от физически профили във Фейсбук.

Не плащай такси за ускорена процедура. Подобно на горното и тук се цели да се измъкне някой лев от затруднената и без това потенциална жертва на измамата. Одобрението никога не идва или директно получаваш отказ, за да прилича на автентична процедура.

Винаги проверявай избраната от теб компания за отпускане на бързи заеми дали притежава издаден лиценз от БНБ за осъществяване на подобна дейност. Потърси на официалната уебстраница на фирмата, а ако такъв отсъства – имай едно на ум!

Проверявай дали избраната от теб организация за отпускане на кредити разполага с лиценз, удостоверяващ я като администратор на лични данни. Все пак едва ли искаш те да попаднат в неподходящи ръце?

Не се доверявай на обяви в печатни издания или онлайн такива, пуснати от съмнителни лица предоставящи бързи заеми. В 99% от случаите става дума за измамници.

Винаги чети Общите условия преди да вземеш каквито и да било пари на заем. Не подценявай дребния шрифт, но не пропускай и едрия. В крайна сметка, ако подходиш внимателно, ще можеш да си осигуриш, както нужните пари, така и спокойствието за себе си и своето семейство.

 • Минимизира използвания от теб времеви ресурс при взимането на важни решения за твоя бюджета;
 • Разяснява на достъпен и разбираем език детайлите относно финансовите и икономически въпроси от ежедневието;
 • Спомага за откриване на решения при проблемни важни въпроси за семейния или личния ти бюджет;
 • Разкрива пред теб детайли от експертните си познания относно работата на банките и условията за кредитиране;
 • Изготвя независима кредитна оценка;
 • Съдейства в прехода към вземане на решения и формиране на избора за най-добри, достъпни и изгодни финансови условия;
 • Анализ на текущо ти финансово състояние;
 • Предоставяне на финансови съвети и консултации;
 • Дефиниране на постижими за теб финансови цели;
 • Оформяне на гледна точка при избора ти на финансов план за постигане на заложените от теб цели;
 • Определяне на срокове за постигане на всяка цел;
 • Предлагане на план-график, съдържащ насоки, модели и конкретни действия и начини за постигане на набелязаните от теб цели;
 • Осигуряване на комплексно съдействие при необходимост от отпускане на кредити посредством външни партньори на банки и небанкови институции;

Рефинансиране и обединяване на задължения

Бързи потребителски кредити

Бързи ипотечни кредити

Изкупуване на задължения

Купува недвижими имоти

Обедини всички свои задължения

Обедини твоите задължения в
ЕДИН КРЕДИТ
01

1 1

Свържи се с нас!

2 2

Рефинансиране и обединяване на задължения

3 3

Бързи потребителски кредити

Защо да изберете Кредит Зона?

Сложи край на многото бързи кредити и нарастващата задлъжнялост! Обади ни се и ние ще ти помогнем да обединиш твоите задължения в един кредит с една вноска! Какво ти трябва: Постоянен трудов договор за последните шест месеца, да нямаш просрочия по активни кредити повече от четири месеца , както и запор от ЧСИ по банкови и небанкови кредити.
Какво ще направим ние: Ще ти съдействаме да погасиш всичките си бързи кредити , без значение колко са на брой, ще ти помогнем да подобриш финансовите си показатели за да може лесно да изтеглиш кредит от банка с добри условия за теб. Така ще плащаш само един кредит и то на ниска лихва!
Без никакви предварителни такси и комисионни!

Виж още
Този сайт използва "Бисквитки" (Cookies)
Начало
Explore
Drag